onsdag 6 april 2011

Välkomna, välkomna!

Jag har startat denna blogg då jag känner att mitt huvud är fullt av tankar om fotografering. Jag vill gärna ventilera av mina tankar och då är alla som vill hjärtligt välkomna att gå in och läsa här. Blir superglad för kommentarer!

Jag tänkte börja med att skriva ner Dagens tips vid fotografering. Det kan vara allt från de mest självklara sakerna men även lite mer avancerade tips för den intresserade.

Idag tänkte jag tipsa om en ganska så given sak men som man ofta glömmer innan man tar fram kameran. Om det är en seriös fotografering så är det ju viktigt att personernas kläderna matchar varandra. Men framför allt att man tittar på sina barn (och man själv för den delen) så de inte är kladdiga om t.ex munnen eller näsan, har fläckar på kläder o.s.v. Allt syns på korten i närbild och om man nu får till ett superbra kort på sina barn så är det sååå tråkigt om man inte vill använda det sen. Jag är själv snabb att ta kort på mina barn och struntar ibland i att torka bort allt kladd i minsta detalj. Det resulterar ofta i kastade kort som jag egentligen gillar. Och Photoshopa bort mycket kladd i ansiktet på närbilder är jag ingen expert på och det tar dessutom mycket tid. Så kolla era barn innan ni knäpper drömkortet! Det är dagens tips! :-) 

Här kommer ett exempel på en sådan bild som jag tog idag....


2 kommentarer:

  1. Vad roligt med en blogg! Du är verkligen duktig med din kamera! Hälsningar Carina

    SvaraRadera
  2. Tack, vad glad jag blir! Är helt frälst i foto så jag kände att jag behövde skriva av mig lite... :-)

    SvaraRadera